Feestelijke opening Samenspeeltuin in Nijverdal

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Op zaterdag 9 maart opent de Samenspeeltuin aan het Rembrandtplein in Nijverdal haar deuren. Deze speeltuin, die verrijkt is met toestellen die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers, is de eerste in haar soort binnen de gemeente Hellendoorn. Het doel is om kinderen met en zonder lichamelijke beperking samen te laten spelen.

Programma

De opening wordt gevierd met een optocht die om 13 uur vertrekt vanaf de parkeerplaats bij Medisch Centrum Nijverdal aan de Nijkerkendijk, richting de speeltuin. De Hellendoornse Harmonie zal hierbij aanwezig zijn. Burgemeester Jorrit Eijbersen zal de Samenspeeltuin om 13.30 uur officieel openen.

Scouting met een beperking B.E. St. Joris Overijssel organiseert tijdens deze dag een uitdagend rolstoelparcours. Kinderen die al gewend zijn aan het gebruik van een rolstoel krijgen de kans om hun vaardigheden te tonen, terwijl kinderen zonder rolstoel kunnen ervaren hoe het is om zich met een rolstoel voort te bewegen.

Het idee achter de Samenspeeltuin

Het idee voor de speeltuin komt van Carlien Albers uit Nijverdal. Carlien heeft een aangeboren lichamelijke beperking en problemen met haar evenwicht, waardoor ze als kind niet kon meespelen met andere kinderen in de speeltuin. Haar droom is dat alle kinderen - met én zonder lichamelijke beperking - samen kunnen spelen.

Financiering

Het project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de ‘Salomonsongelden’. De broers Salomonson, oprichters van de Ten Cate-fabrieken in Nijverdal, hebben in de 19e eeuw een fonds opgericht voor de verbetering van de gezondheid van de bewoners van Nijverdal en omgeving. De Samenspeeltuin is een van de projecten die met dit fonds gerealiseerd kon worden.