Kledingruilbeurs georganiseerd door Fairtradewerkgroep Gemeente Hellendoorn

22 dagen geleden gepubliceerd

De Fairtradewerkgroep van de gemeente Hellendoorn organiseert op vrijdagavond 12 en zaterdagmiddag 13 april voor de vierde keer een kledingruilbeurs. Het evenement vindt plaats in de voormalige Boekhandel van Visser aan het Keizerserf nr. 31.

Duurzaamheid en bewustwording

De focus van deze groep ligt op duurzaamheid en het bewust maken van mensen over de vervuilende aspecten van de kledingindustrie. Ze willen laten zien dat er goede en leuke alternatieven zijn om je kledingkast te vernieuwen. Kledingruil is één van die alternatieven en is goed voor het milieu, duurzaam en ook goed voor je banksaldo.

Inbreng van kleding

Het inleveren van schone en hele dames- en herenkleding voor de lente en de zomer kan op drie dagen: woensdag 3 april, donderdag 4 april en zaterdag 6 april. Het gaat alleen om kleding voor volwassenen in alle maten van XS tot XXXL. Per persoon mogen maximaal tien items worden ingeleverd.

Bij inbreng krijgen deelnemers een bonnetje, waarmee ze op 12 en 13 april ook weer kledingstukken mogen uitzoeken. De kleding wordt onderverdeeld in drie categorieën: jassen, broek/jurk/colbert en blouse/t-shirt/korte broek. De inloop is vrij voor iedereen.

Ook mogelijkheid tot ‘kopen’

Degenen die geen kleding hebben ingeleverd kunnen ook gewoon een keuze maken. Zij kunnen op 12 en 13 april de kleding dan “kopen”. Jassen voor €5,00, broek/jurk/colbert voor €3,00 en blouse/t-shirt/korte broek voor €2,00. Kleding die overblijft wordt gedoneerd aan DORCAS of een ander goed doel.

Succesvolle voorgaande edities

De vorige edities van de kledingruilbeurs waren een groot succes, volgens Rina en Anne van de Fairtradewerkgroep. Samen met negen projectvrijwilligers gaan ze de komende tijd aan de slag om de winkel helemaal tiptop in te richten. Ze hopen dat de ruilbeurs ook nu weer een succes zal worden.