Laatste week expositie De Smidse: “Het Overjordaanse”

10 maanden geleden gepubliceerd

De expositie “Het Overjordaanse” in De Smidse gaat haar laatste week in. De expositie, die zich richt op de gebieden die in 1955 bij de gemeente Hellendoorn kwamen, is open tot en met zondag 1 oktober.

Bezoekers welkom

Bezoekers zijn nog steeds welkom in De Smidse. Op werkdagen kan men er terecht van 13.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 11.00 tot 17.00 uur. Let op: op zondag 1 oktober sluit de expositie haar deuren om 16.00 uur.

Positieve reacties

De werkgroep en de vrijwilligers zijn tevreden over de expositie. Bezoekers vonden met name de maquette van De Eversberg en de informatie over de verschillende gebieden die in 1955 bij de gemeente Hellendoorn kwamen interessant.

Gebieden in focus

Het betreft een vrij groot gebied dat onder andere De Eversberg, de Wierdensestraat, De Konijnenberg, Groot Lochter en het industrieterrein omvat. Veel mensen realiseren zich niet dat dit gebied nog relatief kort deel uitmaakt van de gemeente en de strijd met de gemeente Wierden die hieraan vooraf is gegaan.

Speciale gast

Op vrijdag 29 september vanaf 13.00 uur is Jan Lohuis aanwezig in De Smidse. Hij heeft van 140 woningen en 200 families uit het gebied Oost Nijverdal veel informatie verzameld in de vorm van foto’s en kaarten. Iedereen die hiervoor belangstelling heeft kan met hem in gesprek en de informatie bekijken.

Toegankelijkheid

Voor mensen die slecht ter been zijn, is er een stoeltjeslift aanwezig. Ook staan de vrijwilligers klaar om bezoekers te helpen de expositie te bezoeken.