Gratis ouderavond over mentale weerbaarheid bij jongeren in Nijverdal

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Vitaal Hellendoorn organiseert op dinsdagavond 12 maart 2024 een gratis ouderavond over de mentale weerbaarheid van jongeren. De bijeenkomst vindt plaats bij CGS Reggesteyn in Nijverdal en begint om 19.00 uur. Ouders krijgen tijdens de avond tips en informatie over hoe ze het gesprek met hun kind kunnen aangaan over emoties en mentale problemen.

Onderwerpen van de avond

De opvoeding van een puber kan uitdagend zijn, met factoren zoals schoolstress en prestatiedruk die van invloed zijn. Veel ouders en opvoeders worstelen met de vraag hoe pubers gelukkig en veerkrachtig kunnen worden zodat ze de uitdagingen in hun leven aankunnen. Dit en het blijven communiceren met pubers zijn enkele van de onderwerpen die aan bod komen tijdens de ouderavond.

Workshops

De deelnemers hebben de mogelijkheid om twee workshops bij te wonen. De beschikbare workshops zijn:

  • “Zeg ja tegen stress!? Hoe overleef ik schoolstress?”
  • “Mentale gezondheid; hoe zit mijn kind in het vel?”
  • “Mentaal gezond door een positieve seksuele opvoeding.”
  • “Het is oké. Fouten maken mag!”

Doelgroep en aanmelden

De avond is bedoeld voor alle ouders van jongeren tussen 12-18 jaar uit de gemeente Hellendoorn. Hoewel de avond gratis is, is aanmelden noodzakelijk. Aanmelden kan via de website van Vitaal Hellendoorn, waar ook meer informatie te vinden is over de workshops en het programma van de avond.

Over Vitaal Hellendoorn

Vitaal Hellendoorn is de organisator van de ouderavond. Samen met CSG Reggesteyn en andere professionals verzorgen zij de workshops. Vitaal Hellendoorn is een samenwerking van lokale bedrijven en organisaties die werken aan het lokaal preventieakkoord, met als doel een gezonde leefstijl voor iedereen binnen handbereik te brengen.