Beroving in trein van Zwolle naar Nijverdal: Politie zoekt nog één verdachte

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Op 31 december 2023 vond er een beroving plaats in de trein van Zwolle naar Nijverdal. Drie jongemannen beroofden een 20-jarige reiziger van zijn horloge. De politie heeft al meerdere personen aangehouden, maar is nog op zoek naar één verdachte.

Het voorval

De 20-jarige man en zijn vriendin zaten in de trein toen een groepje jongemannen bij hen kwam zitten. Er ontstond een gesprek en een van de jongemannen vroeg hoe laat het was, wijzend op het horloge van de 20-jarige. Een ander lid van de groep greep de pols van de man vast en begon het horloge te bestuderen. Overrompeld door de situatie greep de man die de tijd had gevraagd ook zijn pols vast. Vervolgens vielen ze met zijn drieën de man aan en wisten zijn horloge af te pakken.

De man viel in het gangpad op de grond en ondanks de hulpkreten van zijn vriendin wisten de daders te ontsnappen. Toen de trein in Nijverdal stopte, renden de verdachten naar buiten. Naast de schrik hield de 20-jarige ook verwondingen over aan de beroving, zoals schrammen en blauwe plekken.

Politieonderzoek

De politie was snel ter plaatse en hield meerdere personen aan. Echter, er wordt nog gezocht naar één verdachte. De politie roept getuigen op om zich te melden en eventuele tips door te geven.